Tyttöni, 10-v, halusi tänään leipoa jotain hyvää. Itse en millään olisi jaksanut ruveta minkäänlaiseen leivontahommaan ja yritinkin keksiä kaikenlaisia (teko)syitä, jotta operaatio siirrettäisiin huomiseen.

Topakkana tyttönä Tiina sanoi, että kyllä hän osaa itsekin. Etsi mieluisat ohjeet keittokirjasta ja rupesi töihin.

Niin vain saimme kahdenlaisia pikkuleipiä maisteltavaksemme.  Ja ainut, mihin äitiä tarvittiin, oli suklaan sulattaminen ja kuumien uunipeltien siirtely.

Ja edes sen kummempaa sotkua ei keittiöön syntynyt. Ihanaa, kohta meillä saa itse leivottuja herkkuja ilman, että itse täytyy ryhtyä työhön. Se kun ei aina huvita. Tai ei kertakaikkiaan ehdi.

Kuvassa suklaahuiput, helppoa ja hyvää!

2198417.jpg

SUKLAAHUIPUT

1dl tomusokeria

200g margariinia

1dl perunajauhoja

4dl vehnäjauhoja

Koristeluun:

sulatettua tummaa suklaata

Sekoita kaikki aineet keskenään ja pyörittele taikinasta pieniä palloja, joiden keskelle painetaan kolo suklaata varten.

Paista pikkuleivät 175 astetta n. 10-12min. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa ja täytä syvennys suklaalla. Anna suklaan kovettua.